Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні може бути дефіцит вишні

В Україні може бути дефіцит вишні

Про це в ході свого виступу на дев’ятій міжнародній конференції «Ягоди України-2018: заморозка і свіжий ринок» повідомив Олександр Хорєв, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише propozitsiya.com.

«В Україні два сезони поспіль ціни на вишню були досить високими. У попередньому році вони і зовсім досягали рекордних показників, що було зумовлено суттєвим зниженням виробництва через несприятливі погодні умови в період цвітіння. Як результат, вже цьогоріч ми можемо констатувати розширення площ під вишневими садами. Однак, звичайно ж ці насадження ще не ступили в плодоношення, тому ми не виключаємо, що і в цьому сезоні пропозицію вишні буде вкрай обмеженим, що природним чином позначиться і на цінах», – говорить експерт.

За словами А.Хорева, така ситуація призведе до того, що переробні підприємства знову зіткнуться з проблемами при придбанні необхідних обсягів сировини. Це, в свою чергу, загрожує черговим збільшенням імпорту замороженої вишні.

Як відзначають в прес-службі «АПК-Інформ: овочі і фрукти», в поточному році небесна канцелярія піднесла цілий ряд неприємних сюрпризів як для українських садівників, так і для європейських виробників ягід. Зокрема, аномальні погодні умови в країнах Центральної та Східної Європи привели до різкого зниження виробництва черешні і вишні, від яких залежить валовий збір.

Погодні аномалії виступають одним з вирішальних факторів розвитку плодового сектора і в Україні.

Уже сьогодні багато садівничих господарств очікує скорочення виробництва через зниження врожайності внаслідок посухи. Все це, безсумнівно, призведе до зростання цін ягоди в Україні в поточному сезоні, відзначає А.Хорев. Експерт прогнозує зниження виробництва вишні та черешні. У той же час, за його словами, інші ягідні культури постраждали від аномальної погоди в меншій мірі. Весняні погодні умови практично не торкнулися плантації смородини та малини.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-mozhe-buty-deficyt-vyshni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати