В Україні може бути дефіцит вишні

В Україні може бути дефіцит вишні

Про це в ході свого виступу на дев’ятій міжнародній конференції «Ягоди України-2018: заморозка і свіжий ринок» повідомив Олександр Хорєв, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», пише propozitsiya.com.

«В Україні два сезони поспіль ціни на вишню були досить високими. У попередньому році вони і зовсім досягали рекордних показників, що було зумовлено суттєвим зниженням виробництва через несприятливі погодні умови в період цвітіння. Як результат, вже цьогоріч ми можемо констатувати розширення площ під вишневими садами. Однак, звичайно ж ці насадження ще не ступили в плодоношення, тому ми не виключаємо, що і в цьому сезоні пропозицію вишні буде вкрай обмеженим, що природним чином позначиться і на цінах», – говорить експерт.

За словами А.Хорева, така ситуація призведе до того, що переробні підприємства знову зіткнуться з проблемами при придбанні необхідних обсягів сировини. Це, в свою чергу, загрожує черговим збільшенням імпорту замороженої вишні.

Як відзначають в прес-службі «АПК-Інформ: овочі і фрукти», в поточному році небесна канцелярія піднесла цілий ряд неприємних сюрпризів як для українських садівників, так і для європейських виробників ягід. Зокрема, аномальні погодні умови в країнах Центральної та Східної Європи привели до різкого зниження виробництва черешні і вишні, від яких залежить валовий збір.

Погодні аномалії виступають одним з вирішальних факторів розвитку плодового сектора і в Україні.

Уже сьогодні багато садівничих господарств очікує скорочення виробництва через зниження врожайності внаслідок посухи. Все це, безсумнівно, призведе до зростання цін ягоди в Україні в поточному сезоні, відзначає А.Хорев. Експерт прогнозує зниження виробництва вишні та черешні. У той же час, за його словами, інші ягідні культури постраждали від аномальної погоди в меншій мірі. Весняні погодні умови практично не торкнулися плантації смородини та малини.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-mozhe-buty-deficyt-vyshni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    БІЛЬШЕ НОВИН