Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні може з’явитися 5 тисяч нових сімейних молочних ферм

В Україні може з’явитися 5 тисяч нових сімейних молочних ферм

До 2027 року в Україні може з’явитися 5 тисяч нових сімейних молочних ферм, повідомив на прес-конференції президент “Української кооперативної федерації” Михайло Корилкевич, пише УНІАН.

За його словами, зараз федерація впроваджує проект з розвитку сімейних молочних ферм, на який отримала 1 мільярд гривень фінансування за Програмою розвитку ООН (ПРООН). “Відповідно до нашого бізнес-плану, до 2027 року в Україні можна відкрити 5 тисяч сімейних ферм, які в цілому додадуть 12 мільярдів гривень до ВВП країни”, – сказав він.

За підсумками проекту федерація продемонструє “зразкові” ферми, моделі яких можна буде в майбутньому розвивати молочну галузь в країні.

Він також повідомив з посиланням на дані ООН, що до 2030 року світ має збільшити виробництво молока на 250 тисяч тонн на рік (зараз виробляється близько 850 мільйонів тонн на рік), щоб забезпечити потреби кількості населення, що зростає. У зв’язку з цим ООН зацікавлена у розвитку молочної галузі в Україні, оскільки собівартість виробництва молока тут одна з найнижчих у світі.

“Україна увійшла до п’ятірки країн з найнижчою собівартістю виробництва молока, поряд з Мексикою і Новою Зеландією. Але парадокс в тому, що Україна якраз зменшує обсяги виробництва молока”, – сказав Корилкевич.

За його словами, в Польщі поголів’я корів приблизно таке саме, як і в нашій країні (близько 3 мільйонів голів), але там молочна галузь стрімко розвивається саме завдяки сімейним фермам. “У людей немає доступу до сучасних технологій, у нашому проекті ми даємо такі технології. На сьогодні федерація вже отримала 400 заявок. Це говорить про те, що люди хочуть збільшити свій бізнес, нарощувати виробництво, отримувати реальні гроші в селі”, – додав він.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-mozhe-zyavytysya-5-tysyach-novyh-simejnyh-molochnyh-ferm
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати