В Україні можуть створити перше біоенергетичне smart-селище

В Україні можуть створити перше біоенергетичне smart-селище

Науковці Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л Погорілого (УкрНДІПВТ) розробили проект біоенергетичного smart-селища «Дослідницьке», який буде реалізовано на виробничій базі інституту. Про це пише “Інфоіндустрія”.

Проект передбачає створення енергокомплексу, основними елементами якого будуть плантації з біоенергетичними культурами, технологічні лінії з виробництва паливних пелет, біовугілля, органічних добрив, котельна на пелетах, сонячна, біогазова та вітрова енергоустановки, енергетичною потужністю 25000 ГДж теплової енергії на рік. Завдання проекту – теплозабезпечення виробничої бази інституту, соціальних об’ єктів селища( гуртожиток, дитсадок, школа, медична амбулаторія, селищна рада, впровадження пілотного проекту комплексного використання місцевих поновлюваних джерел енергії для теплозабезпечення виробничої та соціальної інфраструктури сільської місцевості, а також створення на його базі навчально-дослідницького полігону для впровадження подібних проектів у сільській місцевості.

Загальний обсяг інвестицій – 2, 752 млн. євро.

Автори проекту вважають, що енергія, вироблена комплексом буде більш ніж у 2,5 рази дешевша діючих тарифів. В разі знаходження джерел фінансування, проект буде реалізовано в три етапи до 2021 року.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-mozhut-stvoryty-pershe-bioenerhetychne-smart-selyshche
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати