Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні можуть запрацювати нові правила виробництва коньяку

В Україні можуть запрацювати нові правила виробництва коньяку

Про це у коментарі УНН розповів генеральний директор корпорації “Укрвинпром” Володимир Кучеренко, окреслюючи плани діяльності галузі на наступний рік.

Він розповів, що дана норма прописана у проекті наказу “Про затвердження правил виробництва коньяків в Україні”. Наразі винороби чекають на реєстрацію цього документу Мін’юстом.

“Цими правилами, відповідно до європейських практик, регламентується відсоткове використання вітчизняної сировини у коньяках України”, – сказав він.

В.Кучеренко додав, що реєстрація документу дозволить відновити автентичність українського коньяку та підтримати вітчизняного виробника.

Нагадаємо, минулого року виробництво коньяку в Україні зросло, хоча, в цілому, за останні 5 років – скоротилося у 1,7 раза.

Нагадаємо, сьогодні, коньяк часто стає предметом підробок та фальсифікату. Однак, експерти пояснюють, що справжній коньяк від неякісного напою завжди буде відрізняти смак.

“На жаль ми спостерігаємо тренд, що чим м’якше коньяк 3 річної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка на дубі насичує його дубильними речовинами”, – пояснив маркетинг-директор компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.

Також, наголошують фахівці ринку, якісний коньяк ніколи не буде надто дешевим.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-mozhut-zapracyuvaty-novi-pravyla-vyrobnyctva-konyaku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати