Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні найвищі ціни на сало серед європейських країн

В Україні найвищі ціни на сало серед європейських країн

Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пишуть Українські Новини.

Зазначається ціна на сало в столиці коливається між 100 та 150грн. При цьому ціна іноді залежить від години продажу, а не від якості.

“Ми порівняли ціни на сало в магазинах декількох країн та з’ясували, що в Україні воно є найдорожчим. Зрозуміло, що сало є продуктом, який ми звикли купувати на ринку, але ціни на ринках у різних країнах порівняти неможливо. В Україні ціна на сало в магазині становила 157,6грн за кілограм продукту, у Білорусі – 140,5грн, у Литві – 138,1грн, а в Польщі всього 58,4грн. Польські виробники відпускають сало, із необхідними для нашої країни документами, навіть від 25грн. за кілограм”, – повідомив Дорошенко.

Зазначається, що в Польщі ціна на сало в 2 рази вища на більшість видів м’яса, і в 3 рази – на найдорожчі види м’яса. У нашій країні середня ціна сала – 68грн, а середня ціна недорогої свинини – 98,5грн за кілограм, тобто вартість відрізняється в 1,5 разу.

“Причина цінових рекордів полягає в скороченні поголів’я свиней у селян, тому що цей продукт промисловим способом практично у нас не виробляється. А причина скорочення поголів’я у тому числі в зменшенні відходів продуктів зі столу господарів, які раніше були основним джерелом надходжень їжі. Раніше до третини всіх продуктів викидалося, що відповідає світовим тенденціям. Але через зниження рівня життя українці стали економнішими і купують стільки, скільки можуть з’їсти. Якщо ж додати африканську чуму свиней, то коло замикається”, – резюмував Дорошенко.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-najvyshchi-ciny-na-salo-sered-yevropejskyh-krayin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати