Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні не вистачає сучасних елеваторів

В Україні не вистачає сучасних елеваторів

Про це повідомляє  apk-inform.com, передає propozitsiya.com. 

В основному зернові сховища будують в регіонах, де отримують найбільш високі врожаї.
В Україні найбільша кількість елеваторів розташована: у Полтавській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській та  Кіровоградській областях. Менше елеваторів – у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях, де врожай нижче.

Експерти  ринку вважають, що сьогодні необхідне нарощування сучасних потужностей для зберігання зерна. Під час збору врожаю, існуючі елеватори часто не можуть прийняти потрібні  обсяги. Більшість з них застаріли і не відповідають сучасним стандартам, що призводить до суттєвих витрат якісних і кількісних показників зерна при зберіганні.
Виходячи з щорічних обсягів валового збору зернових, зернобобових та олійних культур, згідно з даними Державної служби статистики України, середньорічний сумарний валовий збір зазначених культур за три останні сезони (2014 / 15-2016 / 17 МР) становить 82 млн тонн. За підсумками 2016/17 МР в Україні було зібрано 66,1 млн тонн зернових і зернобобових і 20,5 млн тонн олійних.

Згідно з даними моніторингу «АПК-Інформ», після 2010 року в Україні були введені в експлуатацію елеватори сумарною потужністю одноразового зберігання близько 13 млн тонн, здатні забезпечити якісне зберігання зерна із застосуванням сучасних технологій. 
При цьому необхідно враховувати, що 35 підприємств з цієї кількості сумарною потужністю одноразового зберігання близько 3 млн тонн — це елеватори портового і припортового типу, що спеціалізуються на перевалці зерна.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-ne-vystachaye-suchasnyh-elevatoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати