Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні необхідно впровадити ефективну модель агрострахування

В Україні необхідно впровадити ефективну модель агрострахування

Проте для успішного розвитку цього сектору необхідно стабільне фінансове забезпечення і гарантування мінімальних доходів. В світі цей інструмент забезпечується страхуванням, але в Україні він ще недостатньо розвинутий. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час круглого столу «Агрострахування – ключовий компонент підвищення конкурентоспроможності сільського господарства», який відбувся  12 жовтня у Києві.

Участь у заході взяли представники Мінагрополітики, Проекту IFC (International Finance Corporation) «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії», аналітичного відділу Агентства з управління ризиками державного департаменту сільського господарства США, бізнесу та громадських організацій. 

«Сільське господарство і аграрний сектор на сьогодні є одним із найбільш перспективних і пріоритетних секторів у розвитку української економіки. Але зараз Україна перебуває в зоні ризикованого землеробства і, тому майже щороку сільгоспвиробники несуть значні збитки від стихійних явищ. Так, до прикладу у 2016-2017 роках було втрачено посівів на площі більше 5 тис. га, відповідно недоотримано значного об’єму зернових. У зв’язку з цим,  аграрії потребують механізмів захисту своєї праці. Одним із інструментів мінімізації збитків для сільгоспвиробників може стати агрострахування. Необхідно поступово прививати культуру страхування ризиків на організованому аграрному ринку», – зауважила Олена Ковальова.

Під час круглого столу учасники дізналися як розвиток агрострахування став рушійним елементом росту конкурентоспроможності сільського господарства в інших країнах, зокрема, у США та обговорити яким чином американський досвід може бути ефективно використаний в Україні.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова відмітила, що зараз відбувається процес пошуку тієї моделі агрострахування, яка може бути успішно впроваджена в Україні. Також вона подякувала представникам Проекту IFC за організацію круглого столу та активну позицію у просуванні найкращого світового досвіду в українське агрострахування.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-neobhidno-vprovadyty-efektyvnu-model-ahrostrahuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати