Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні очікується затухання малинового «буму»

В Україні очікується затухання малинового «буму»

В Україні наступні кілька років малиновий «бум» почне спадати, а «перекос» структури насаджень буде виправлятись в бік літніх сортів, тоді, як раніше переважно фермери інвестували в ремонтантну малину під переробні підприємства, пише Інфо-Шувар.

Багато  нових плантацій вже будуть закладатись на базі кооперативів, які будуть використовувати професійні технології вирощування, передпродажну доробку та глибоку переробку, головним чином будуть заморожувати малину і експортувати. Про це розказав Олександр Ярещенко, кандидат с/г наук, заступник директора інституту садівництва НААН України під час свого виступу на форумі «Ягоди-2018 UA»

«В малиновому бізнесі залишаться найкращими, ті хто зможе вирощувати ягоду екстра-класу . Минулий рік показав, що виробники неякісної сировини можуть розраховувати на ціну  10-12 грн/кг (0,31-0,37 EUR/кг) навіть  за умов досить високого попиту в країнах ЄС. Тобто другосортна ягода вже нікому непотрібна», – зазначив пан Ярещенко.

Також експерт зауважив на тому, що по малині органічне виробництво буде зростати швидше ніж по інших видах ягід, але  ця ягода  буде переважно експортуватись теж в замороженому вигляді.

Нагадуємо, за даними Держстату України в 2017 році загальні площі під малиновими насадженнями в Україні становили близько 5200 га, з яких лише 700 га-це комерційні насадження.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-ochikuyetsya-zatuhannya-malynovoho-bumu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати