Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні очікують стрімке падіння цін на овочі

В Україні очікують стрімке падіння цін на овочі

Про це пише landlord.uа

За даними з ринків найбільших міст України, капуста подорожчала на 1,5 грн (до 5 грн/кг), картопля — на 1,8 грн (до 5,06 грн/кг), цибуля — на 3,14 грн (до 7,08 грн/кг), морква — на 1,88 грн (до 6,63 грн/кг), буряк столовий — на 1,65 грн (до 5 грн/кг). Тобто, за інформацією з Українського клубу аграрного бізнесу, за деякими винятками, за рік овочі подорожчали в середньому на 52%. До розгляду брали ціни на базарах Києва, Львова, Одеси, Херсона і Харкова.

За три останні місяці капуста втратила в ціні 3,38 грн/кг, картопля – 2,9 грн/кг, цибуля подорожчала на 1,38 грн/кг, морква подешевшала на 4,25 грн/кг.

«Ціни на овочі в Україні демонструють сезонний низхідний тренд, так триватиме ще декілька місяців, — каже Олександр Донченко, експерт аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу. — Саме першого тижня серпня, за історичними даними цін на овочі в Україні, відбувається перетин розрахункових індикаторів перед стрімким падінням цін».

Зміна цін відбувається через сезонне зростання пропозиції. Вона почнеться з півдня України і поступово до кінця осені продовжиться за рахунок переміщення збору врожаю з півдня на північ.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-ochikuyut-strimke-padinnya-cin-na-ovochi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати