В Україні огірки вже коштують мінімум втричі дешевше, ніж у минулому році

В Україні огірки вже коштують мінімум втричі дешевше, ніж у минулому році

На українському ринку огірка спостерігається тенденція стрімкого зниження цін. У результаті такої динаміки на даний момент ця продукція пропонується за цінами, які вже мінімум втричі нижче, ніж в аналогічний період попереднього року, пише АПК-інформ.

За інформацією гравців плодоовочевого ринку України, тільки з початку поточного тижня оптові ціни на огірки в країні впали в середньому вдвічі. Сьогодні продукція з плівкових теплиць вже надходить у продаж по 2-2,5 грн/кг ($0,08-0,1 за кг), при цьому пропозицію такого огірка оператори ринку оцінюють як надлишкову.

У той же час, великі тепличні комбінати вже практично завершили реалізацію огірка першого обороту і перебувають в процесі зачистки своїх теплиць. Проте в умовах, що склалися, їм не вдається відвантажувати залишкові партії своєї продукції за цінами вище 4 грн/кг ($0,15 за 1 кг).

Знижувальний ціновий тренд на українському ринку огірка галузеві експерти пов’язують з досить стриманим попитом з боку вітчизняних покупців цієї продукції і повною відсутністю експортних поставок. У той же час, пропозиція продукції з літніх теплиць поступово збільшується. Як результат, фермери вже заявляють про свою готовність переглянути ціни у бік зниження в черговий раз найближчим часом.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-ohirky-vzhe-koshtuyut-minimum-vtrychi-deshevshe-nizh-u-mynulomu-roci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати