Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні планують активніше розвивати водний транспорт

В Україні планують активніше розвивати водний транспорт

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає Укрінформ.

“Законопроєкт передбачає, що відповідальність за розвиток та функціонування стратегічної інфраструктури внутрішніх водних шляхів, у тому числі судноплавних шлюзів, засобів навігаційного обладнання, річкової інформаційної системи та обслуговування фарватеру, буде покладена на єдине підприємство. Для виконання усіх перелічених функцій буде встановлена схема стабільного та достатнього за обсягами фінансування”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мінінфраструктури планує повернути собі контроль над Укрзалізницею

За словами міністра Владислава Криклія, економічний ефект від використання внутрішнього водного транспорту компенсує витрати держави на утримання та реконструкцію річкової інфраструктури.

У повідомленні йдеться, що 21 вересня у відомстві відбулося обговорення законопроєкту.

Під час дискусії Криклій підкреслив, що попри зростання обсягу перевезень річкою Дніпро, потенціал внутрішніх водних шляхів не реалізується у повному обсязі.

«Наша мета – зменшити навантаження на українські дороги, спрямувати частину вантажів на внутрішні водні шляхи. Спираючись на європейський досвід, на базі зауважень більшості представників бізнес-структур, ми запропонуємо заходи додаткового стимулювання внутрішнього водного транспорту, зокрема, вважаємо за доцільне відмовитись від введення річкового збору», – сказав він.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-planuyut-aktyvnishe-rozvyvaty-vodnyj-transport
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати