Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні планують висадити сад за криптовалюту

В Україні планують висадити сад за криптовалюту

Щоб закласти майбутній сад випустять токени — свого роду цінні папери, які пройдуть первинне розміщення або ICO (аналог IPO), передає agroday.com.ua.

За словами Олександра Ольшанського, президента холдингу Internet Invest Group, з такими планами до них звернулась одна з сільськогосподарських компаній.

«Вони хочуть випустити токени на майбутній урожай. Оскільки компанія займається не зерновими культурами, а садівництвом, то бізнес-цикл тут довший. Щоб висадити сади, потрібні значні стартові інвестиції», — пояснив Ольшанський.

Покупці токенів матимуть права на яблука, які виростуть в садах.

Аналогом токенів є звичайні акції. Але токени-акції випускати та купувати ризиковано. «Потрібен хтось, хто зможе забезпечити захист прав у випадку їх порушення. У реальному житті цим займається держава. У криптосвіті такого арбітра поки», — каже експерт.

За своєю суттю токен — це посилання на закодований договір, смарт-контракт. Особливістю токену є те, що компанія не може відмовитися від його виконання.

Над використанням токенів у сільському господарстві задумуються вже не вперше. До прикладу, один із фермерів випустив криптовалюту під вирощування саджанців. Зараз його товар замовлений на 7 років вперед.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-planuyut-vysadyty-sad-za-kryptovalyutu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати