Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні побудують центр з переробки фруктів та ягід

В Україні побудують центр з переробки фруктів та ягід

Сучасний логістичний центр знадобиться компанії для продажів на внутрішньому ринку та для високомаржинального експорту.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів керівник групи компаній «Мелітопольська черешня» Антон Лукоянов, пише AgroTimes.

«Це дозволить черешні зберігатися до 40 днів, і навіть морем потрапляти у будь-яку точку світу», – зазначив він.

Логістичний центр працюватиме протягом цілого року. Влітку здійснюватиметься передпродажна підготовка черешні, суниці, персика й абрикоса, восени, аби перечекати зниження ціни й потім продавати вигідніше, на зберігання закладатимуться яблука, виноград та слива.

«Ми вже знайшли інвесторів, але їхня вимога – європейський аудит й міжнародний формат фінансової звітності для компанії, – розповів Антон Лукоянов. – І ми на це ідемо, бо подібні вимоги виникають навіть при підписанні контрактів із великими трейдерами».

Також, «Мелітопольська черешня» планує розширити площі інтенсивних садів до 700 га. Зокрема, площі під черешнею зростуть до 300 га. Сьогодні площа інтенсивних садів черешні становить 78 га, яблуні – 45 га, під ягідниками суниці – 38 га, малини – 4 га.

«Садівництво – це один із найрентабельніших видів агровиробництва, – підкреслив Антон Лукоянов. – Наші відділення, що спеціалізуються на польовому рослинництві, розташовані у трьох областях. І за рік, щонайбільше два, садівництво, яке на 500 га, за валовим прибутком зрівняється з польовим рослинництвом, під яким 13 тис. га».

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-pobuduyut-centr-z-pererobky-fruktiv-ta-yahid
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати