Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні побудують завод із переробки волоських горіхів

В Україні побудують завод із переробки волоських горіхів

Про це пише  Пропозиція.

SmartLands планує побудувати у Миколаївській області завод із переробки волоських горіхів  і нині шукає інвесторів, повідомив директор компанії Т. Басистюк-Гаптар.

Підприємство матиме весь цикл переробки горіхів — від мийки, чищення, калібрування, розколювання, упаковки до лабораторного контролю якості. Вартість лінії продуктивністю 500 кг/год. і 2 тис. т/рік горіхів — $1,5-3 млн. Переваги проекту – це повна автоматизація вирощування горіхів, контроль опадів, рівня вологості грунту.

У подальшому потужності будуть збільшені, оскільки автори проекту планують зосередитися на експорті. «Завод побудуємо в будь-якому випадку. Більш чи менш потужний — не принципово, але 2018-го запустимо його. У 2019-му можна буде збільшити його потужності в 4-5 разів», — сказав Т. Басистюк-Гаптар.

За словами експерта, вже зараз йдуть переговори про можливість поставок українських горіхів до Китаю. «Є зацікавленість у будівництві такого заводу й у Китаї, куди Україна могла б поставляти сировину. Однак не хотілося б будувати такий завод в Китаї, краще виробляти продукт із доданою вартістю в Україні», — зауважив Т. Басистюк-Гаптар.

Будівництво подібних фабрик із переробки горіхів — справа перспективна. Особливо їх поява була б доцільною в Хмельницькій і Тернопільській областях, де знаходяться основні центри горіхівництва України. Інвестиції в подібний проект будуть повернуті за рік, максимум 2 роки, упевнений глава Асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.

Його підтримала заступник міністра агрополітики Ольга Трофімцева, яка висловила впевненість, що саме садівництво допоможе диверсифікувати агровиробництво та експорт. «Аграріям час звернути більш пильну увагу на переробку продукції, зокрема, садівництва», — сказала вона і додала, що не хоче, щоб АПК залежав винятково від ситуації на ринку зернових і олійних.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-pobuduyut-zavod-iz-pererobky-voloskyh-horihiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати