Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні почали виробляти в’ялене м’ясо прошутто

В Україні почали виробляти в’ялене м’ясо прошутто

В Україні почали виробляти в’ялене м’ясо прошутто. Рецептура італійська, а сам продукт повністю український, пише Сьогодні.

Кілька років тому маркетолог Сергій разом з другом Юрієм, тоді ще фінансовим аналітиком, ризикнув зав’ялити м’ясо. За зразок взяли прошутто – італійський делікатес. Технологію виробництва вивчали в Італії. Але те, що за смаком італійцям, українцям не дуже сподобалося. Довелося підганяти зарубіжний делікатес під смак українців.

“З італійської класичної рецептури сало – це невід’ємна частина прошутто. Якщо є певний прошарок сала в прошутто, це говорить про його клас і смак. Але наші люди, коли ми почали реалізовувати нашу продукцію, вони говорили: сало нам зрізайте, а давайте м’ясо”, – розповідає Сергій Чучков, виробник українського прошутто.

Після зачистки м’ясо на кілька днів занурюють у морську сіль, потім просушують, а потім в’ялять. Процес цей тривалий – м’ясо дозріває мінімум рік.

За місяць продається в середньому півтори тонни делікатесу. Переважно його купують національні торгові мережі і ресторани. Споживачеві підходить не гірше італійської. А ось коштує майже вдвічі дешевше.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-pochaly-vyroblyaty-vyalene-myaso-proshutto
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати