Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні почнуть будівництво двох сучасних лабораторій

В Україні почнуть будівництво двох сучасних лабораторій

Представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів обговорили із фахівцями проекту Блек енд Віч Спешіал Проджектс Корп. питання розробки проектної документації для будівництва двох нових лабораторних приміщень у Києві та Одесі.

Будівництво нових лабораторій буде відбуватися в рамках Програми зменшення біологічної загрози в Україні. Про це повідомляє Національний промисловий портал.

У зустрічі взяли участь Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль, заступник директора Департаменту ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Артем Саєнко, в.о. директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Олександр Піщанський, керівник проекту «Програма зменшення біологічної загрози в Україні» Ленс Ліппенкотт та інші.

Учасники обговорили проектну документацію щодо будівництва лабораторій, зокрема – особливості санітарних вимог до лабораторій, їх забезпечення резервними джерелами електричного струму та встановлення джерел відновлювальної енергії.

Також присутні обговорили деякі розбіжності у санітарних вимогах до лабораторій в Україні та інших країн, але, як наголосив Володимир Лапа, наразі в Україні проходить процес адаптації законодавства до європейських вимог, тому вирішено продовжити дану дискусію із залученням представників МОЗ.

Старт будівництва лабораторії в м.Київ планується на червень-липень поточного року, а очікувана тривалість робіт складає близько 14 місяців.

Стосовно будівництва лабораторії у м.Одеса, учасники вирішили провести зустріч для узгодження позицій та побажань із залученням представників Одеського філіалу ДНДІЛДВСЕ та представників ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Перегляди: 17
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-pochnut-budivnyctvo-dvoh-suchasnyh-laboratorij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати