Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні почнуть випускати китайські трактори

В Україні почнуть випускати китайські трактори

Відомий український бізнесмен Василь Хмельницький, засновник кількох компаній та інноваційних проектів, у тому числі в харчовій галузі, має намір створити спільне українсько-китайське виробництво тракторів на території індустріального парку “Біла Церква”. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, пише agroday.com.ua.

Поки підписаний невеликий контракт на $ 4 млн, але в наступному році Хмельницький розраховує ще на $ 20 млн.

«Бізнес шукає можливості, — відповів підприємець на питання, чому китайцям цікаво виносити виробництво в Україну. — Якщо для них це — можливість, то китайці будуть тут. Вони кажуть: «Ми вам будемо поставляти продукцію, і якщо побачимо, що у вас великий ринок, є попит, ми готові частково цю продукцію виробляти в Україні».

Слово «частково» Хмельницький називає ключовим: мовляв, спочатку зроблять міст для трактора, потім мотор, потім кабіну. В майбутньому частка української участі в цьому виробництві може зрости мінімум до 30-50 %.

Попередньо українці та китайці домовилися про будівництво цехів великовузлового складання китайських тракторів.

«Ми аграна країна, яка споживає багато техніки, — пояснив бізнесмен свій вибір зайнятися виробництвом тракторів. — Причому я розумію, що нам сьогодні не потрібно виробляти свій двигун, і я говорю з партнерами не про виробництво цілого трактора».

Хмельницький розраховує, що трактори будуть продаватися не тільки в Україні, але й у Білорусь, Прибалтику, інші європейські країни.

Індустріальний парк “Біла Церква” — один з інвестиційних проектів Хмельницького — пропонує підприємцям землю з інженерною інфраструктурою для різних проектів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-pochnut-vypuskaty-kytajski-traktory
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати