Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні подешевшала “жива” свинина

В Україні подешевшала “жива” свинина

Так, середня цінова позначка понизилася до 45 грн/кг. Це на 1,5% поступається минулотижневому рівню. Водночас, результати моніторингу цін на свинину живою вагою від виробників та переробників, який проводить Асоціація «Свинарі України», свідчать про неоднорідність цін у різних регіонах країни.

Так, закупівельники зазначають, що основна торгівля кондиційними тваринами ведеться у межах 43-46 грн/кг. При цьому максимальна цінова позначка та навіть дорожча пропозиція на ринку присутня, але носить переважно декларативний характер. Найнижчі ціни на свинину живою вагою фіксують у західних областях. Основним чинником, який тисне на закупівельну ціну залишається вкрай послаблена торгівля на тлі сезонно активнішої пропозиції свинини. З огляду на це, лише незначна частка м’ясопереробників очікує корегування закупівельних цін у бік зростання. Більшість, навпаки, — прогнозують їх стабілізацію у найближчі пару тижнів та продовження низхідного руху в кінці року чи безупинне їх послаблення.

«Враховуючи суттєву розбіжність цін, згадані обставини та настрої операторів ринку, найвірогіднішим розвитком подій у короткостроковій перспективі буде консолідація котирувань на усій території країни. Проте відбутися вона може як за рахунок реабілітації найнижчих котирувань до середнього по країні, так і за рахунок послаблення цін закупівлі у Центрі та на Сході до рівня Західної України. Виробники, традиційно, налаштовані на підвищення цін на свиней живою вагою, на противагу песимістичнішим настроям представників м’ясопереробної галузі. Тож однозначно сказати, що крива цін у кінці року повторить її рух у 2016-му чи 2015-му році не можна. Проте, як і в кінці попередніх років цінові коливання, найвірогідніше, будуть низьковолатильними», — зазначають аналітики АСУ.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2017

[[{“fid”:”239264″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-podeshevshala-zhyva-svynyna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати