В Україні подешевшали фрукти

В Україні подешевшали фрукти

Посилаючись на дані власного моніторингу цін на гуртових ринках України, фахівці “Інфо-Шувар”, перш за все, відзначають просідання ціни по головних видах цитрусових.

Так, за перші два тижні Нового року, найбільш помітно подешевшали грейпфрути. За даними “Інфо-Шувар”, станом на 11 січня 2018 року, грейпфрути на гуртових ринках України пропонуються за ціною 30-34 грн/кг (0,88-1 EUR/кг), тобто, вже майже на 14% дешевше, ніж в останній тиждень 2017 року. Наступними за темпами зниження ціни експерти виділяють лимони та мандарини. Ціни на ці види цитрусових станом на сьогодні вже знизилися на 5% і 4%, відповідно. Мандарини на гуртових майданчиках країни зараз вже можна знайти за ціною 30-38 грн/кг (0,88-1,12 EUR/кг), а лимон пропонується в межах 34-41 грн/кг (1-1,21 EUR/кг). Майже на 3% подешевшали також і апельсини, поточна ціна на які зараз становить 26-42 грн/кг (0,77-1,24 EUR/кг).

Трохи інша ситуація спостерігається зараз на ринку яблук та бананів – ці фрукти поки що коштують дорожче, ніж в кінці грудня, але в перший тиждень січня ціна на них теж почала просідати.

По яблуку найпомітніше зниження ціни було зафіксовано по сорту “Ліголь”, який від початку тижня подешевшав майже на 18% до цінової відмітки 9,5-11 грн/кг (0,27-0,32 EUR/кг). Мінімум на 4% подешевшали сорти “Яблуко Флоріна” та “Ренет Симиренка”, які пропонуються на гуртових майданчиках країни в межах 11-12 грн/кг (0,32-0,35 EUR/кг). Трохи дорожче коштує зараз сорт “Голден” 12-15 грн/кг (0,35-0,44 EUR/кг), проте фахівці відзначають що за останній тиждень і по цьому сорту, який є одним із найпопулярніших на ринку, ціни також знизились майже на 4%. Лише по таких сортах, як “Чемпіон”, “Айдред” та “Муцу” цінових змін в розрізі останнього тижня зафіксовано не було.

Ціни на банани напередодні свят досягли відмітки 31-33 грн/кг (0,91-0,97 EUR/кг). , а сьогодні більшість продавців намагаються продавати банани не дорожче 33-36 грн/кг (0,97-1,06 EUR/кг).

Фахівці “Інфо-Шувар” роз’яснюють, що зниження цін на цитрусові та банани у післясвятковий період є нормальним та цілком передбачуваним явищем. Проте, у випадку із яблуком, ця негативна тенденція стала черговим розчаруванням для виробників. Опираючись на прогнози зростання ціни, зумовленого значним зниженням власного врожаю та в сусідній Польщі, виробники України були оптимістично налаштовані на безперервне зростання ціни на яблуко від початку грудня.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-podeshevshaly-frukty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

    БІЛЬШЕ НОВИН