Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні подорожчали племінні свині та товарні поросята

В Україні подорожчали племінні свині та товарні поросята

Про такі зміни свідчать результати моніторингу цін на чистопородних та гібридних кнурів, ремонтних свинок, спермопродукцію та товарних поросят, який проводить Асоціація «Свинарі України».

Про це повідомляє Аналітичний відділ АСУ.

Найактивніше, традиційно, на зміну цін на ринку живця реагують котирування товарних поросят. Так, із підвищенням цін на свинину живою вагою у жовтні, ця товарна позиція піднялася в ціні на 5-25 грн/кг. Тож з кінця жовтня-початку листопада тварин вагою 20-30 кг можна придбати по 80-105 грн/кг, а середня ціна пропозиції закріпилася на позначці 90 грн/кг. Поросята у меншій ваговій категорії (10-15 кг) дорожчі — 125-200 грн/кг. Окрім здороження живця, причиною підйому цін на товарних поросят є їх обмежена пропозиція. Так, протягом року основні постачальники відзначають підвищений попит на них і працюють із замовленнями на кілька місяців наперед.

Аналогічно відреагували зазвичай стабільніші ціни на племмолодняк. Хоча діапазон цін на таких тварин не змінився: як і протягом вересня чистопорідних та гібридних кнурів можна придбати по 6,5-20 тис. грн/гол., а свинок — за 6-10 тис. грн/гол. Тим не менш, цей сегмент ринку також інтегрував здороження свиней забійних кондицій, адже окремі виробники пропонують племсвиней на 10-28 грн/кг дорожче ніж на початку осені.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-podorozhchaly-pleminni-svyni-ta-tovarni-porosyata
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати