Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні поголів’я свиней продовжує скорочуватись

В Україні поголів’я свиней продовжує скорочуватись

Така кількість свиней співставна з показниками 2011-2012 рр, коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані ДССУ.

Так, рівно 5 років тому станом на відповідну дату сукупне поголів’я «індустріальних» свиней складало 3 млн 497 тис. голів і було на 2 тис. голів більшим ніж у 2011-му. Тож цьогорічна кількість свиней у промисловому секторі навіть дещо поступається аналогічному показникові згаданих періодів.

«Необхідно віддати належне промисловим виробникам свинини: за п’ять років вони відчутно наростили свій виробничий потенціал. Так, якщо за січень-липень 2012-го виростили 269,4 тис. т живої ваги свиней, то доробок аналогічного періоду поточного року на 15% більший — 310,1 тис. т ж.в. Приріст обсягів забою вдвічі більший (30%), а сам показник зріс на 70 тис. т, досягши 303,5 тис. т живою вагою», — коментує аналітик АСУ Олександра Бондарська.

«Проте, якщо п’ять років тому з обсягу отриманого приросту живої ваги свиней на забій йшло 87%, то за підсумками семи місяців 2017-го цей показник складає 98%. Відповідно, „люфт“ для розвитку галузі значно менший. З іншого боку, на відміну від підсумків січня-травня поточного року, ми не забиваємо більше ніж виростили, а це дає сподівання на поступове відновлення поголів’я», — додає аналітик.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-poholivya-svynej-prodovzhuye-skorochuvatys
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати