Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні посилюється тінізація олійного ринку

В Україні посилюється тінізація олійного ринку

Таку думку висловив генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук, пише «АПК-Інформ».

«Головною особливістю українського олійного ринку є продовження зростання виробництва і пропозиції сировини, незважаючи на зниження цін і темпів зростання споживання. При цьому вплив на розвиток даної тенденції надає не тільки світовий ринок (продовження глобальної кризи світових економік, зниження цін на олії і інше), а й внутрішні проблеми України», — сказав Капшук.

Зокрема, за його словами, 2017/18 МР продовжує демонструвати повну залежність вітчизняних сировинних ринків не тільки від ситуації на світовому ринку і погодних умов, але також від коливань на валютному ринку України.

У той же час, Капшук звернув увагу на те, що тінізація українського олійного ринку посилюється.

«Вітчизняні сільгосптоваровиробники сьогодні намагаються реалізовувати насіння соняшнику, головним чином, за готівку, що істотно спотворює ситуацію на ринку олії, призводить до його тінізації, а також стримування продажів або переробки на давальницьких умовах», — зазначив експерт.

Разом з тим позитивним фактором Капшук назвав чинне в Україні мито на експорт насіння соняшнику, що забезпечує внутрішній ринок стабільними обсягами переробки, а також стимулює інвестиції в нове ефективне обладнання.

«Головна умова подальшого стабільного розвитку олійно-жирового комплексу України — збереження експортного мита на насіння соняшнику, а також нарощування обсягів переробки сої і ріпаку», — резюмував експерт.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-posylyuyetsya-tinizaciya-olijnoho-rynku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати