Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні практично немає у продажу якісної риби

В Україні практично немає у продажу якісної риби

Про це ГолосUA заявив голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

«В Україні практично втрачений контроль над виробництвом і реалізацією продуктів харчування і цьому три основні причини. Перше – це дворічний мораторій на перевірки, який дуже сильно підірвав всю структуру державного контролю над якістю продуктів харчування. Бізнес сприйняв цей мораторій, як вседозволеність і тепер українці не можуть бути впевнені в тому,  чи є м’ясо в ковбасі, а у вершковому маслі молоко. Друга причина – Україна єдина країна на пострадянському просторі, яка не запровадила сертифікат походження риби та рибної продукції, який відповідає за легальність походження такого продукту харчування», – констатував О. Чистяков.

Крім того, за словами експерта, на сьогоднішній день на прилавках українських магазинів і базарів практично неможливо придбати якісну рибу та рибну продукцію.

«У нашій країні є серйозний перекос з реалізації риби і подібної продукції – тільки 12% це вітчизняна риба, все решта – імпорт, не завжди хорошої якості. Можу відзначити, що на прилавках наших магазинів неможливо знайти якісний продукт. До нас везуть в основному сурогат невідомого походження і часу виробництва», – резюмував О. Чистяков.

 

Про це під час прес-конференції в інформагентстві ГолосUA заявив голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

«В Україні практично втрачено контроль над виробництвом і реалізацією продуктів харчування і цьому три основні причини. Перше – це дворічний мораторій на перевірки, який дуже сильно підірвав всю структуру державного контролю над якістю продуктів харчування. Бізнес сприйняв цей мораторій, як вседозволеність і тепер українці не можуть бути впевнені в тому, що чи є м’ясо в ковбасі, а у вершковому маслі молоко. Друга причина – Україна єдина країна на пострадянському просторі, яка не запровадила сертифікат походження риби та рибної продукції, який відповідає за легальність походження такого продукту харчування», – констатував А. Чистяков.

Крім того, за словами експерта, на сьогоднішній день на прилавках українських магазинів і базарів практично неможливо придбати рибу та рибну продукцію.

«У нашій країні є серйозний перегин з реалізації риби і подібної продукції – тільки 12% це вітчизняна риба, все решта – імпорт, не завжди хорошої якості. Можу відзначити, що на прилавках наших магазинів можна знайти якісний продукт. До нас везуть в основному сурогат невідомого походження і часу виробництва», – резюмував А. Чистяков.

 

Джерело: http://ru.golos.ua/social_problem/v_ukraine_prakticheski_net_v_prodaje_kachestvennoy_ryibyi__ekspert_8162
Golos.ua © 2015

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-praktychno-nemaye-u-prodazhu-yakisnoyi-ryby
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати