Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні презентували базу даних про земельні ресурси

В Україні презентували базу даних про земельні ресурси

Про це повідомляє Укрінформ.

Як наголосила під час презентації щорічника заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова, така база даних є “важливою для формування ринкової ціни на землю, щоб розуміти, на що орієнтуватися”.

Як зазначено в анотації до видання, станом на січень 2017 року в державному земельному кадастрі зареєстровано 18,3 млн земельних ділянок, що на 2, 564 млн, або 16% більше, ніж на 1 січня 2015 року. Заголом з 1 січня 2015 року до вересня 2017 року на торги виставлено 7371 ділянка для продажу прав оренди державних і сільськогосподарських земель.

Станом на червень 2018 року створено 742 об’єднані територіальні громади, розпочато передачу земель за межами населених пунктів в комунальну власність.

Довідник є найповнішою єдиною базою даних щодо стану земельних відносин в Україні, що складається з тематичних блоків щодо: кількості зареєстрованих у Кадастрі земель та прав на них у Реєстрі прав, ринкових транзакцій із земельними ділянками, сплачених податків, випадків вилучення та приватизації землі, судових спорів – загалом 65 показників від 6 органів державної влади.

Також відкрито загальний доступ до цих даних.

Статистичний щорічник “Моніторинг земельних відносин в Україні, 2016-2017: відкриті дані про земельні ресурси” створено в рамках проекту підтримки реформ у сільському господарстві за сприяння Світового банку.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-prezentuvaly-bazu-danyh-pro-zemelni-resursy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати