В Україні презентували прототип геопросторових даних

В Україні презентували прототип геопросторових даних

Прототип являє собою єдину картографічну основу, на якій консолідовані як базові, так і профільні групи даних, зокрема, про координати, межі адміністративно-територіального устрою, гідрографічні об’єкти, населені пункти та вулично-дорожню мережу, промислові, сільськогосподарські та соціокультурні об’єкти, автомобільні дороги, залізниці, земельні ділянки на зазначеній території. Всі дані та їх поєднання доступні в режимі онлайн. Ознайомитися з прототипом можна за посиланням .

Прототип системи НІГД у перспективі буде розгорнутий на всю територію України. Для забезпечення ефективної координації цього процесу бенефіціар проекту – Держгеокадастр утворив Координаційну раду. До цього органу увійшли представники міністерств та інших органів влади, що є утримувачами геопросторової інформації.

«Надзвичайно приємно, що у березні успішно завершиться проект зі створення Національної інфраструктури геопросторових даних. У рамках цього проекту японська сторона відряджала фахівців даної сфери, забезпечувала обладнанням та проводила тренінги в Японії. Я сподіваюся, що наші знання та технології, передані Україні в ході цієї технічної співпраці, зроблять внесок у розширення та функціонування НІГД для всієї території України», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Й. В. Шікегі Сумі.

«Уряд сформував концепцію «цифрової економіки», щоб оптимізувати управління усіма ресурсами та процесами в державі. Створення НІГД формує інфраструктурне забезпечення для її практичної реалізації, – відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. – Завдяки міжнародній підтримці, як фінансовій, так і експертній, ми розраховуємо розширити створений прототип на всю територію України».

На сьогодні в Україні відсутня нормативно-правова база для регулювання питання створення та функціонування Національної інфраструктури геопросторових даних. Держгеокадастр розробив законопроект про Національну інфраструктуру геопросторових даних в Україні, який вже знаходиться у Верховній Раді України. Забезпечення широкого та зручного доступу до інформації через єдиний геопортал дозволить багатьом галузям економіки і державним установам підвищити ефективність роботи, знизивши витрати на пошук даних.

Створення інтероперабельної системи геопросторової інформації забезпечить можливість подальшої інтеграції України в світовий, та, зокрема, європейський економічний і інформаційний простір.

Довідка:

Проект технічної допомоги «Створення Національної інфраструктури геопросторових даних в Україні» реалізується з вересня 2015 року. Донор проекту – Уряд Японії через Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). Бенефіціар проекту – Держгеокадастр, реципієнт – ДП «Центр державного земельного кадастру». Виконавці – консалтингові компанії «Kokusai Kogyo Ltd», «PASCO Corporation». Бюджет проекту – 325 818 720 єн (приблизно 2,6 млн дол. США), термін реалізації 2,5 роки.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-prezentuvaly-prototyp-heoprostorovyh-danyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    23 Квітня

    Криваве зерно. ТОП-3 транснаціональні агрохолдинги, які працюють в Україні та водночас заробляють мільярди доларів в рф

    Міністра АПК Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на майже 300 млн грн

    Аграрії пропонують нові ініціативи накопичення коштів для ЗСУ

    На Донеччині аграрій знайшов нерозірвану 500-кілограмову фугасну авіабомбу

    Супермаркети встановили нові ціни на курятину, свинину та яловичину

    Українські фермери почали роздавати цибулю безкоштовно

    Заморозки позбавили Україну частини врожаю ранніх яблук та кісточкових фруктів (фото)

    22 Квітня

    У квітні на понад 20% зменшились обсяги передачі зерна залізницею до Румунії та Словаччини

    В Україні створили шоколад із часником та трюфелем

    “Розвиває здатність заражати людей”: ВООЗ занепокоєна через поширення пташиного грипу

    БІЛЬШЕ НОВИН