Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні продають прострочений цукор

В Україні продають прострочений цукор

Значна частина цукру, що знаходиться в ДСБУ «Аграрний фонд» було виготовлено в 2011 році і згідно ДСТУ 4623:2006 «Цукор білий Технічні умови» термін його придатності до споживання вийшов.

За словами голови правління НАЦУ «Укрцукор» Андрія Дикуна, даний продукт може бути реалізований тільки задля подальшої переробки: «Всі терміни споживання даного цукру давно вийшли і він є непридатним для харчування. Цей продукт має бути відклерований на цукровому заводі, і лише тоді потрапляти у продаж»,  – коментує Дикун.

Нагадаємо, що 8 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення надати дозвіл «Аграрному фонду» реалізувати цукор з державного інтервенційного фонду. Відповідно до цієї постанови ДСБУ «Аграрний фонд» отримав дозвіл здійснити в установленому порядку продаж цукру з державного інтервенційного фонду за цінами не нижчими ціни його закупівлі з урахуванням витрат на зберігання та переміщення. Термін зберігання цукру закінчився 15 квітня 2017 року.

Згідно повідомлення «Аграрної біржі», ДСБУ «Аграрний фонд» розпочав продаж цукру-піску через організований торговий майданчик «Аграрної біржі» 31 липня 2017 року.

Згідно ДСТУ 4245:2003 «Цукор Умови тривалого зберігання» термін зберігання упакованого цукру в неопалювальних складах – від 1,5 до 4 років залежно від кліматичних умов та виду тари. Цукор-пісок чи рафінований цукор-пісок, упакований в поліпропіленові мішки, виготовлені з поліпропіленової тканини з поліетиленовими чи поліпропіленовими мішкам-укладками, в неопалювальних складах зберігають до 2 років за умови суворого дотримання температурно-вологісного режиму.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-prodayut-prostrochenyj-cukor
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати