В Україні продовжує дешевшати томат

В Україні продовжує дешевшати томат

З початку поточного тижня на ринку томатів в Україні відновилося зниження цін, повідомляють аналітики проекту EastFruit. На сьогоднішній день прибирання ведеться практично у всіх регіонах країни, при цьому попит в даному сегменті за оцінками фермерів, залишається незадовільним. У сформованих обставинах виробники томатів змушені знижувати ціни.

Так, сьогодні тепличний томат пропонується до продажу за 22-24 грн/кг ($0,83-0,91/кг), що в середньому на 8% дешевше, ніж тижнем раніше. Томат з літніх теплиць надходить у продаж за ціною 15-18 грн/кг ($0,57-0,68/кг). За інформацією проекту, початок масової реалізації томата з літніх теплиць спричинило за собою зниження цін на продукцію практично по всій території країни. За словами представників тепличних комбінатів, вони змушені переглядати ціни у бік зниження, щоб прискорити темпи збуту в сегменті томату і не допустити накопичення нереалізованої продукції на складах.

Варто додати, що ціни на томат вже опустилися нижче рівня минулого року. Так, за даними аналітиків проекту, рік тому томат в Україні коштував на 27% дорожче, ніж сьогодні, а ціна на тепличну продукцію була в середньому на 6% вище нинішньої.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-prodovzhuye-deshevshaty-tomat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати