Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні продовжує дорожчати гречка

В Україні продовжує дорожчати гречка

«У поточному сезоні валовий збір гречки оцінюється на рівні 85 тис. тонн (-38% до показника 2018 року), що є історичним мінімумом. Крім того, в поточному сезоні може сформуватися мінімальний за останні 10 сезонів обсяг перехідних залишків даної культури (32 тис. тонн). Це призвело до того, що вже на початку сезону (серпень 2019 року) ціни попиту на гречку зросли в середньому на 20%. Уже на старті збирання пропозиції гречки нового врожаю нерідко надходили в продаж за цінами, вищими від раніше встановлених максимальних цін на зерно старого врожаю, при цьому аграрії не поспішали з реалізацією, очікуючи подальшого їх зростання», – прокоментувала ситуацію керівник відділу локальних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Зазначається, що з початку сезону ціни на зерно гречки виросли більш ніж у 1,5 рази (на 6000-8000 грн за тонну) і станом на 12 лютого складають 11500-15500 грн за тонну СРТ. Для порівняння: на початку лютого 2019 року ціни на гречку фіксувалися в межах 6400-8000 грн за тонну СРТ.

За словами учасників ринку, сільгоспвиробники реалізують гречку недостатньо активно і переважно малотоннажними партіями за максимальними або наближеним до них цінами. Лише поодинокі переробники інформують про достатню кількість пропозицій від аграріїв, додаючи при цьому, що здійснювати закупівлі зернової за мінімальними або наближеним до них цінами практично не вдається або ж якість продукції, що закуповується за такими цінами гречки недостатньо висока.

Джерело: agro-business.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-prodovzhuye-dorozhchaty-hrechka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати