Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні пропонують створити єдину систему реєстрації земельних ділянок

В Україні пропонують створити єдину систему реєстрації земельних ділянок

Відповідний проект закону №7265 він зареєстрував у парламенті 7 листопада, пише Інтерфакс-Україна.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, в даний час реєстрація земельних ділянок і прав на них здійснюється в двох різних системах – Державного земельного кадастру та державного реєстру майнових прав на нерухоме майно. Це, на думку автора законопроекту, призводить до зловживань з боку реєстраторів, а також нерідко стає причиною рейдерських атак.

Депутат вважає, що об’єднання двох систем дозволить уникнути подвійної реєстрації земельних ділянок і створити єдину базу даних, що містить інформацію про місце положення ділянки, її характеристики, цільове призначення, грошової нормативної та експертної оцінки, правовий статус.

“Слід зазначити, що тільки за умови ведення єдиної кадастрово-реєстраційної системи, з’явиться можливість формування повної і достовірної бази даних про земельні ділянки, об’єкти нерухомості, їх правовий режим і підтримки її в актуальному стані”, – зазначено в пояснювальній записці.

Нагадаємо, днями Мін’юст запровадив механізм автоматичного обміну даними між реєстром майнових прав та Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр), який унеможливить подвійну реєстрацію договорів оренди землі.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-proponuyut-stvoryty-yedynu-systemu-reyestraciyi-zemelnyh-dilyanok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати