В Україні реалізують великий інвестпроект у сфері тваринництва

В Україні реалізують великий інвестпроект у сфері тваринництва

В даний момент в молочному комплексі ТОВ «Агросервіс ЛТД» вже містяться 900 дійних корів, в найближчій перспективі стадо намірено збільшити до 1200, а в подальшому — до 1500. Всього ж поголів’я великої рогатої худоби в господарстві перевищує 3000 голів. В добу тут виробляють 29 тонн молока. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

«12 листопада ми запустили 4-й корпус (для корів), в якому міститься 410 голів. Зараз будується майданчик для молодняка на 500 голів — її плануємо завершити до кінця місяця», — розповів заступник генерального директора підприємства Олександр Сазонов.

14 листопада перспективне тваринницьке підприємство відвідав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер під час робочої поїздки до Чугуївського району. Він ознайомився з роботою підприємства та поспілкувався з колективом. Так, разом з керівництвом комплексу перший заступник глави області відвідав будівлю доїльного залу, пологовий корпус, де під наглядом фахівців постійно знаходиться від 60 до 80 голів молодняку, а також телятник, де процес вирощування молодняку повністю автоматизований.

«Тут на випоювання знаходяться 240 телят. Комплекс запустили в минулому році. Техніка показала себе ідеально, тому ми вже встановили другий автомат випоювання і плануємо закуповувати третій», — розповів заступник гендиректора підприємства.

Марк Беккер зазначив, що керівництво області уважно спостерігає за розвитком підприємства, так як воно є одним з найбільш перспективних в галузі.

«Глава області Юлія Світлична приділяє особливу увагу питанню залучення інвестицій в реальний сектор економіки області. І реалізація подібних проектів є показником результативності роботи в цьому напрямку, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації. — «Агросервіс ЛТД» показує хороший розвиток практично за всіма показниками: сюди ми відносимо кількість поголів’я, продуктивність стада і так далі. У нас в області всього до десятка підприємств, у яких такі ж показники».

На даний момент виробництвом молока в області займається 121 сільгосппідприємство. Найбільш великих виробників, які містять по 500 і більше голів дійного стада, — близько 20. За рік сільськогосподарськими підприємствами області виробляється близько 240 тис. тонн молока. За 10 місяців 2017 року обсяги виробництва (у порівнянні з тим же періодом 2016- го) збільшилися на 1,1%.

Марк Беккер також зазначив, що, в основному, обсяги виробництва збільшуються за рахунок використання сучасної техніки. Так, на підприємстві в Чугуївському районі отримують одні з найвищих надоїв в області – за підсумками року цей показник очікується на рівні 11,5 тисячі літрів на одну корову (очікуваний показник по області – 6,8 тис. л).

Довідка: За даними на 1 листопада 2017 року кількість великої рогатої худоби на підприємстві ТОВ «Агросервіс ЛТД» склало 3064 голови (в тому числі 900 корів). У порівнянні з минулим роком кількість ВРХ зросла на 13,1%, в тому числі корів — на 22%. Протягом цього року кількість ВРХ зросла на 264 голови, корів — на 140. У поточному році тут народилося на 14% більше телят, ніж в минулому, і на 31% більше введено в основне стадо перволіток. Хоча свинарство не є головною галуззю на підприємстві, чисельність свиней тут становить 902 голови.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-realizuyut-velykyj-investproekt-u-sferi-tvarynnyctva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    БІЛЬШЕ НОВИН