Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні реалізують великий інвестпроект у сфері тваринництва

В Україні реалізують великий інвестпроект у сфері тваринництва

В даний момент в молочному комплексі ТОВ «Агросервіс ЛТД» вже містяться 900 дійних корів, в найближчій перспективі стадо намірено збільшити до 1200, а в подальшому — до 1500. Всього ж поголів’я великої рогатої худоби в господарстві перевищує 3000 голів. В добу тут виробляють 29 тонн молока. Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

«12 листопада ми запустили 4-й корпус (для корів), в якому міститься 410 голів. Зараз будується майданчик для молодняка на 500 голів — її плануємо завершити до кінця місяця», — розповів заступник генерального директора підприємства Олександр Сазонов.

14 листопада перспективне тваринницьке підприємство відвідав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер під час робочої поїздки до Чугуївського району. Він ознайомився з роботою підприємства та поспілкувався з колективом. Так, разом з керівництвом комплексу перший заступник глави області відвідав будівлю доїльного залу, пологовий корпус, де під наглядом фахівців постійно знаходиться від 60 до 80 голів молодняку, а також телятник, де процес вирощування молодняку повністю автоматизований.

«Тут на випоювання знаходяться 240 телят. Комплекс запустили в минулому році. Техніка показала себе ідеально, тому ми вже встановили другий автомат випоювання і плануємо закуповувати третій», — розповів заступник гендиректора підприємства.

Марк Беккер зазначив, що керівництво області уважно спостерігає за розвитком підприємства, так як воно є одним з найбільш перспективних в галузі.

«Глава області Юлія Світлична приділяє особливу увагу питанню залучення інвестицій в реальний сектор економіки області. І реалізація подібних проектів є показником результативності роботи в цьому напрямку, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації. — «Агросервіс ЛТД» показує хороший розвиток практично за всіма показниками: сюди ми відносимо кількість поголів’я, продуктивність стада і так далі. У нас в області всього до десятка підприємств, у яких такі ж показники».

На даний момент виробництвом молока в області займається 121 сільгосппідприємство. Найбільш великих виробників, які містять по 500 і більше голів дійного стада, — близько 20. За рік сільськогосподарськими підприємствами області виробляється близько 240 тис. тонн молока. За 10 місяців 2017 року обсяги виробництва (у порівнянні з тим же періодом 2016- го) збільшилися на 1,1%.

Марк Беккер також зазначив, що, в основному, обсяги виробництва збільшуються за рахунок використання сучасної техніки. Так, на підприємстві в Чугуївському районі отримують одні з найвищих надоїв в області – за підсумками року цей показник очікується на рівні 11,5 тисячі літрів на одну корову (очікуваний показник по області – 6,8 тис. л).

Довідка: За даними на 1 листопада 2017 року кількість великої рогатої худоби на підприємстві ТОВ «Агросервіс ЛТД» склало 3064 голови (в тому числі 900 корів). У порівнянні з минулим роком кількість ВРХ зросла на 13,1%, в тому числі корів — на 22%. Протягом цього року кількість ВРХ зросла на 264 голови, корів — на 140. У поточному році тут народилося на 14% більше телят, ніж в минулому, і на 31% більше введено в основне стадо перволіток. Хоча свинарство не є головною галуззю на підприємстві, чисельність свиней тут становить 902 голови.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-realizuyut-velykyj-investproekt-u-sferi-tvarynnyctva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати