Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні рентабельно вирощувати порічку

В Україні рентабельно вирощувати порічку

При висадці 6-8 тисяч кущів на гектар з нього можна зібрати 30-40 тонн червоної порічки. Однак, якщо формувати загущені посадки, особливо в одну скелетну гілку, кількість рослин може досягати 18-20 тисяч на гектар. Відповідно, це збільшить їх врожайність до 60-70 тонн з гектара, пише hyser.com.ua.

Експерти відзначають, що якщо правильно доглядати за кущами, то перший невеликий збір врожаю можна провести вже на другий рік після посадки. А вступ у повноцінне плодоношення починається у рослин за 4-5 років. Збір урожаю проводять двічі або тричі за сезон, залежно від ступеня дозрівання ягід, що в основному залежить від сорту.
При вирощуванні порічки в спеціальних критих тунелях, плодам на стадії дозрівання не загрожує пошкодження птахами. Також накриття захищає ягоди  від надмірної сонячної інсоляції. Завдяки цьому збір врожаю слід проводити тоді, коли ягоди повноцінно дозріють: набудуть яскравого кольору і стануть приємними на смак.

При вирощуванні у відкритому полі ситуація зі збором врожаю дещо інша. Там зволікати із збиранням не можна, так як в жарку погоду ягоди можуть швидко перезріть і обсипатися. Стиглу порічку збирають цілими гронами, з плодоніжками.

Експерти кажуть, що в Україні ринок порічки майже не представлений. Тому підприємці можуть ще встигнути зайняти свою нішу. Головне знайти напрямки збуту. Такими можуть стати ринки Європи і Близького Сходу.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-rentabelno-vyroshchuvaty-porichku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати