Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні різко обвалилися ціни на огірки

В Україні різко обвалилися ціни на огірки

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти». Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, тільки з початку тижня ця продукція подешевшала на 32-38%.

Так, сьогодні тепличні комбінати України готові відвантажувати огірок гладкий по 30-35 грн/кг (0,94-1,09 євро/кг), ціни на колючий огірок варіюються в межах 43-45 грн/кг (1,34-1,40 євро/кг). Для порівняння: ще тижнем раніше ціни на цю продукцію на українському ринку нерідко доходили до 72 грн/кг (2,25 євро/кг).

Настільки різке цінове зниження аналітики проекту пов’язують з досить істотним збільшенням пропозиції огірка на ринку, оскільки після настання теплої та сонячної погоди в більшості регіонів країни вибірки в теплицях помітно зросли. Більш того, на ринок надходить і огірок з Польщі, який продавці пропонують від 30 грн/кг, що чинить додатковий тиск на ціни на місцеву продукцію.

В результаті вже сьогодні тепличні господарства України пропонують огірки в середньому на 20% дешевше, ніж у першій половині квітня 2017 р. При цьому гравці ринку очікують подальшого зниження цін під тиском об’ємної пропозиції.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-rizko-obvalylysya-ciny-na-ohirky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати