Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні різко подешевшали банани

В Україні різко подешевшали банани

За інформацією аналітиків EastFruit, за підсумками тижня банани подешевшали на 10%, а їх середня оптова ціна була вже на 31% нижче, ніж роком раніше і досягала 18 грн/кг (64 центів США/кг).

Таке зниження фахівці пояснюють занадто низьким попитом на продукцію на тлі рекордно низьких цін на яблуко. Щоб активізувати попит на продукцію, імпортери бананів були змушені йти на поступки покупцям і знижувати ціни. Таким чином ціни знизилися не тільки в оптовій торгівлі, але і в мережах супермаркетів, які активно влаштовували акції по банану, користуючись низькою ціною.

Ціни на банани в Україні залишилися найнижчими в регіоні. У Польщі ціни на банан в півтора рази вище, в Росії – на 22% вище, а в Молдові – на 64% вище.

У даний момент середні оптові ціни на банан і раніше значно вище, ніж ціни на яблуко, які незначно подорожчали на попередньому тижні. Банани зараз в 2,6 рази дорожче, хоча ще тиждень тому вони були в три рази дорожче, ніж яблука.

Проте учасники ринку відзначають, що ціни на банан, швидше за все, знову зростуть вже наступного тижня внаслідок девальвації української валюти по відношенню до долара, тому що при таких цінах імпорт стає не дуже вигідним.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-rizko-podeshevshaly-banany
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати