В Україні різко зменшилось поголів’я корів та свиней

В Україні різко зменшилось поголів’я корів та свиней

Станом на 1 вересня в Україні на 4,6% скоротилося поголів’я великої рогатої худоби та на 2,6% — поголів’я свиней. Про це повідомили в Державній службі статистики, пише ubr.ua.

Зокрема, поголів’я великої рогатої худоби за рік скоротилася з 3,9 млн до 3,7 млн голів. У тому числі скоротилася кількість корів — станом на 1 вересня 2018 року їх налічувалося майже 2 млн, а на 1 вересня нинішнього року їх стало 1,9 млн.

Також повідомляється, що поголів’я свиней на 1 вересня поточного року скоротилася з 6,5 млн до 6,3 млн голів, а поголів’я овець та кіз — на 3,1%, з 1,6 млн до 1,5 млн голів. Поголів’я домашньої птиці в країні порівняно з 1 вересня 2018 року зросло на 3,8% — з 245,5 млн до 254,8 млн голів.

Нагадаємо, населення активно почало позбуватися худоби, малі та середні ферми, що тримають по 50–400 голів. Одна з причин — неефективна система дотацій. 

Раніше повідомлялося, що фахівці Асоціації тваринників України. прогнозують, що через відсутність достатньої кількості підприємств з утилізації відходів тваринного походження, масові невиплати компенсацій господарствам, постраждалим від АЧС, та недостатній контроль з боку Держпродспоживслужби, за 2-3 роки свинарство в Україні може бути знищене.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-rizko-zmenshylos-poholivya-koriv-ta-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати