Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні розпочато сезон цукроваріння

В Україні розпочато сезон цукроваріння

Про це повідомила прес-служба МінАПК.

Так, уже працюють три заводи на Вінниччині –  Томашпільський цукровий завод (ТОВ «Агрокомплекс Зелена долина»), Крижопільський цукровий завод (ЗАТ «Продовольча компанія «Поділля»), ТОВ “Хмільницьке” ВП “Жданівський цукровий завод”, а також ТОВ “Волочиськ-агро” ВП “Наркевицький цукровий завод” (Хмельницька обл.) та ВАТ «Гнідавський цукровий завод» (м. Луцьк).

Підприємствами уже перероблено 81,7 тис. тонн цукросировини і вироблено 7,3 тис. тонн цукру.
Загалом в Україні в 2017/2018 МР планують здійснювати діяльність 46 цукрових заводів, що на 4 більше, ніж в минулому сезоні. У новому маркетинговому році очікується виробити солодкого піску на рівні минулого сезону – у межах 2 млн тонн. Внутрішнє споживання оцінюється у 1,5 млн тонн.

Варто відзначити, що минулий сезон 2016/2017 маркетингового року став рекордним з експорту українського цукру. З вересня 2016 року по вересень 2017 року українські виробники експортували понад 769 тис. тонн цукру, що майже у 6 разів більше, ніж у 2015/2016 маркетинговому році.

Основними споживачами українського бурякового цукру були країни Азії, Африки та СНД. Найбільше було експортовано до Шрі-Ланки, Грузії, Туреччини, Лівії, більше третини обсягу експорту було відвантажено до країн Африки (Кот-Д’Івуар, Єгипет, Гвінея, Туніс, Того, Південна Африка, Ефіопія).

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-rozpochato-sezon-cukrovarinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати