Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні розвиватимуть технології вертикальних ферм

В Україні розвиватимуть технології вертикальних ферм

Дослідити сферу indoor-фармінгу планує конструкторське бюро IDA на чолі з Алексом Приходьком спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України.

Indoor-фармінг (дослівно — внутрішнє господарство) — це узагальнена назва високоавтоматизованого комплексу вертикальних ферм. Такі теплиці забезпечують оптимізований підхід до використання території, багатоярусне розміщення насаджень, автономність, можливість вирощувати продукти без ґрунту.

Світ робить ставки на вертикальні ферми, оскільки вони можуть вирішити проблему нестачі територій для ведення сільського господарства. За допомогою іndoor-фармінгу можна отримувати високі врожаї, бо процеси контролю є повністю керованими: регулюється час подливу рослин, температура в теплиці, інтенсивність освітлення.

В Україні на даний час поки що indoor-фармінг не розвинений, але вже з’являються інноваційні стартапи, які не лише замаються вирощуванням рослин, а й виробляють комплектуючі для вертикальних теплиць. Одним з таких є Smart Oasis Farm, яку створила команда українських розробників. Тепер Алекс Приходько сподівається у співпраці з науковцями вдосконалити власну розробку.

Для наукових досліджень Національний університет біоресурсів отримає контейнер для вирощування салатів.

Розробники Smart Oasis Farm планують презентувати свій стартап на Gufood-2020  (Дубай, ОАЕ) та готуються до Всесвітньої виставки EXPO-2020 (Дубай, ОАЕ), де представлятимуть Україну.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-rozvyvatymut-tehnolohiyi-vertykalnyh-ferm
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати