Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні стали виробляти соняшникову олію з вітамінами

В Україні стали виробляти соняшникову олію з вітамінами

Про це повідомила керівник відділу маркетингу «Кернел» Інна Тохтарова, пише agroportal.ua.

«Разом з нашими партнерами — компанією BASF — ми протягом двох років працювали над цим проектом — фортифікації продуктів харчування, в даній ситуації соняшникової олії, розробляли технічну документацію, проводили дослідження. Перше, що нас турбувало, — це як буде себе вести наш продукт при додаванні в нього вітамінів, і що з ними буде відбуватися при зміні температурних режимів — смаженні. Це досить нова для нашої компанії тема, але ми дуже наполегливо і відповідально працювали над цим», — розповідає Інна Тохтарова.

За її словами, в соняшниковій вітамінізованій олії від бренду «Щедрий Дар» після одного циклу смаження вітаміни зберігаються на 90%.

«Вітаміни А, D і Е вибрані невипадково: А — важливий для зору, D — допомагає кращій засвоюваності таких необхідних для людини елементів, як кальцій, фосфор, а вітамін Е — збагачує кров киснем. До речі, в соняшниковій олії вміст вітаміну Е в 12 разів більше, ніж в оливковій», — зазначає Інна Тохтарова.

Також вона звернула увагу, що в світі вже давно і успішно вирішують проблему з незбалансованим харчуванням за допомогою фортифікації продуктів харчування — коли додають в продукти корисні речовини і вітаміни. За словами Інни Тохтаровой, це не дуже витратно для виробництва, але при цьому ефективно вирішує проблему нестачі вітамінів у людському організмі.

«Для того щоб виробляти нову олію, було закуплено додаткове обладнання, щоб весь процес додавання вітамінів був повністю автоматизований. Ми це робимо максимально технологічно і правильно», — розповіла Інна Тохтарова.

Як зазначили в «Кернел», перша партія вітамінізованої олії «Щедрий Дар» — всього лише 100 тис. пляшок.

«У нас дуже великі амбіції, але насамперед потрібно зрозуміти, як ринок відреагує і прийме наш новий продукт. Після цього ми вже будемо будувати плани щодо подальшої кількісті випуску цього продукту», — зазначає Інна Тохтарова.

Вітамінізована олія з’явиться у всіх великих національних мережах України вже в кінці вересня, і його вартість не буде перевищувати ціну на традиційну олію «Щедрий Дар».

Довідка:

«Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг щодо зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-staly-vyroblyaty-sonyashnykovu-oliyu-z-vitaminamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати