В Україні стали виробляти соняшникову олію з вітамінами

В Україні стали виробляти соняшникову олію з вітамінами

Про це повідомила керівник відділу маркетингу «Кернел» Інна Тохтарова, пише agroportal.ua.

«Разом з нашими партнерами — компанією BASF — ми протягом двох років працювали над цим проектом — фортифікації продуктів харчування, в даній ситуації соняшникової олії, розробляли технічну документацію, проводили дослідження. Перше, що нас турбувало, — це як буде себе вести наш продукт при додаванні в нього вітамінів, і що з ними буде відбуватися при зміні температурних режимів — смаженні. Це досить нова для нашої компанії тема, але ми дуже наполегливо і відповідально працювали над цим», — розповідає Інна Тохтарова.

За її словами, в соняшниковій вітамінізованій олії від бренду «Щедрий Дар» після одного циклу смаження вітаміни зберігаються на 90%.

«Вітаміни А, D і Е вибрані невипадково: А — важливий для зору, D — допомагає кращій засвоюваності таких необхідних для людини елементів, як кальцій, фосфор, а вітамін Е — збагачує кров киснем. До речі, в соняшниковій олії вміст вітаміну Е в 12 разів більше, ніж в оливковій», — зазначає Інна Тохтарова.

Також вона звернула увагу, що в світі вже давно і успішно вирішують проблему з незбалансованим харчуванням за допомогою фортифікації продуктів харчування — коли додають в продукти корисні речовини і вітаміни. За словами Інни Тохтаровой, це не дуже витратно для виробництва, але при цьому ефективно вирішує проблему нестачі вітамінів у людському організмі.

«Для того щоб виробляти нову олію, було закуплено додаткове обладнання, щоб весь процес додавання вітамінів був повністю автоматизований. Ми це робимо максимально технологічно і правильно», — розповіла Інна Тохтарова.

Як зазначили в «Кернел», перша партія вітамінізованої олії «Щедрий Дар» — всього лише 100 тис. пляшок.

«У нас дуже великі амбіції, але насамперед потрібно зрозуміти, як ринок відреагує і прийме наш новий продукт. Після цього ми вже будемо будувати плани щодо подальшої кількісті випуску цього продукту», — зазначає Інна Тохтарова.

Вітамінізована олія з’явиться у всіх великих національних мережах України вже в кінці вересня, і його вартість не буде перевищувати ціну на традиційну олію «Щедрий Дар».

Довідка:

«Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг щодо зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії.

Перегляди: 12
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-staly-vyroblyaty-sonyashnykovu-oliyu-z-vitaminamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН