В Україні стартує новітня програма «Агрокебети»

В Україні стартує новітня програма «Агрокебети»

У січні 2019 року на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП України Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) започаткувала абсолютно нову та прогресивну магістерську програму «Агрокебети» з підготовки Farm managers відповідно до сучасних викликів ринку праці та вимог роботодавців аграрного сектору.

«Агрокебети» — це програма для тих, хто має ступінь бакалавра, або вище (будь-якої спеціальності) та бажає отримати більше знань та практичних навичок для самовдосконалення та розвитку аграрного сектору України. А головне, для участі в програмі не має жодних вікових та професійних обмежень!

Метою програми є підготовка спеціалістів нового формату для АПК, які володіють універсальними знаннями одночасно в сфері агрономії, тваринництва, аграрної інженерії, бізнес-менеджменту та напрацювати навчальний курс відповідно до світових стандартів для подальшої мультиплікації на всі навчальні заклади аграрного напрямку в Україні.

«Для нас надзвичайно важливо повернути в аграрні виші та, відповідно, в аграрний сектор талановитих студентів з інших непрофільних вишів та залучити великий агробізнес до процесу підготовки фахівців шляхом наставництва і впливу на формування освітньої програми», — розповідає керівник проекту по маркетингу та партнерству «Агрокебети» Анатолій Циркун.

Особливістю програми є супровід Ментора — топ-менеджера агрокомпанії, який супроводжуватиме студентів (до 5 осіб на одного ментора) протягом усього проекту, допомагатиме вибрати тему магістерської роботи і виступить в ролі одного з опонентів на її захист.

«Багато з тих, хто досяг успіху в українському бізнесі чи політиці, на якомусь етапі зупиняються і вважають за краще побудувати багатометровий паркан навколо своєї садиби в надії відсидітися від усіх негараздів і перечекати до кращих часів, поки не зміниться система або ж не прийде нове покоління. Я не хочу чекати, але я і не хочу ініціювати глобальні зміни там, де я мало чого розумію. Аграрна наука і освіта — це ті теми, де я можу, і я хочу змінити ситуацію в країні», — коментує один із менторів проекту, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.

Викладачами програми стануть представники агробізнесу, ментори проекту, закордонні спікери, викладачі-практики НУБіП України та інших вишів.

Керуючим органом програми є Наглядова  рада, яка складається з числа публічних осіб.

«Нам необхідно якісно змінити аграрну освіту в нашій країні. Наука повинна змінюватися в ногу з часом. Ми не можемо вчити дітей застарілим рішенням, які малозастосовні на практиці. За освітою — майбутнє. І в даний час для аграрного сектору, важливо провести реформу аграрної освіти», — стверджує член Наглядової ради проекту та Національної ради реформ, віце-президент SigmaBleyzer і AgroGeneration Владислава Магалецька.

Навчальна програма курсу «Агрокебети» розрахована на 1,5 роки (вересень 2019-грудень 2020), і включає 2 теоретичних семестри з «виїздами в поля» та 1 практичний. Старт самого проекту та його промокампанія розпочалася в січні 2019 року.

«Після підготовки пілотної групи, ми зможемо отримати фахівців, які володітимуть як сучасними теоретичними знаннями, так і практичними навичками в агробізнесі, та закриватимуть потребу ринку праці та стейкхолдерів у пошуку персоналу», — розповідає керівник проекту «Агрокебети» по програмі та навчанню Олена Ковтун.

 

Більше інформації про проект. https://agrokebety.com/

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-startuye-novitnya-prohrama-ahrokebety
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    БІЛЬШЕ НОВИН