Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні стартує новітня програма «Агрокебети»

В Україні стартує новітня програма «Агрокебети»

У січні 2019 року на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП України Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) започаткувала абсолютно нову та прогресивну магістерську програму «Агрокебети» з підготовки Farm managers відповідно до сучасних викликів ринку праці та вимог роботодавців аграрного сектору.

«Агрокебети» — це програма для тих, хто має ступінь бакалавра, або вище (будь-якої спеціальності) та бажає отримати більше знань та практичних навичок для самовдосконалення та розвитку аграрного сектору України. А головне, для участі в програмі не має жодних вікових та професійних обмежень!

Метою програми є підготовка спеціалістів нового формату для АПК, які володіють універсальними знаннями одночасно в сфері агрономії, тваринництва, аграрної інженерії, бізнес-менеджменту та напрацювати навчальний курс відповідно до світових стандартів для подальшої мультиплікації на всі навчальні заклади аграрного напрямку в Україні.

«Для нас надзвичайно важливо повернути в аграрні виші та, відповідно, в аграрний сектор талановитих студентів з інших непрофільних вишів та залучити великий агробізнес до процесу підготовки фахівців шляхом наставництва і впливу на формування освітньої програми», — розповідає керівник проекту по маркетингу та партнерству «Агрокебети» Анатолій Циркун.

Особливістю програми є супровід Ментора — топ-менеджера агрокомпанії, який супроводжуватиме студентів (до 5 осіб на одного ментора) протягом усього проекту, допомагатиме вибрати тему магістерської роботи і виступить в ролі одного з опонентів на її захист.

«Багато з тих, хто досяг успіху в українському бізнесі чи політиці, на якомусь етапі зупиняються і вважають за краще побудувати багатометровий паркан навколо своєї садиби в надії відсидітися від усіх негараздів і перечекати до кращих часів, поки не зміниться система або ж не прийде нове покоління. Я не хочу чекати, але я і не хочу ініціювати глобальні зміни там, де я мало чого розумію. Аграрна наука і освіта — це ті теми, де я можу, і я хочу змінити ситуацію в країні», — коментує один із менторів проекту, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.

Викладачами програми стануть представники агробізнесу, ментори проекту, закордонні спікери, викладачі-практики НУБіП України та інших вишів.

Керуючим органом програми є Наглядова  рада, яка складається з числа публічних осіб.

«Нам необхідно якісно змінити аграрну освіту в нашій країні. Наука повинна змінюватися в ногу з часом. Ми не можемо вчити дітей застарілим рішенням, які малозастосовні на практиці. За освітою — майбутнє. І в даний час для аграрного сектору, важливо провести реформу аграрної освіти», — стверджує член Наглядової ради проекту та Національної ради реформ, віце-президент SigmaBleyzer і AgroGeneration Владислава Магалецька.

Навчальна програма курсу «Агрокебети» розрахована на 1,5 роки (вересень 2019-грудень 2020), і включає 2 теоретичних семестри з «виїздами в поля» та 1 практичний. Старт самого проекту та його промокампанія розпочалася в січні 2019 року.

«Після підготовки пілотної групи, ми зможемо отримати фахівців, які володітимуть як сучасними теоретичними знаннями, так і практичними навичками в агробізнесі, та закриватимуть потребу ринку праці та стейкхолдерів у пошуку персоналу», — розповідає керівник проекту «Агрокебети» по програмі та навчанню Олена Ковтун.

 

Більше інформації про проект. https://agrokebety.com/

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-startuye-novitnya-prohrama-ahrokebety
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати