В Україні стає невигідно тримати корів

В Україні стає невигідно тримати корів

Про це ГолосUA повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«В Україні зменшується поголів’я великої рогатої худоби і свиней. Росте в сільськогосподарському сегменті лише поголів’я овець і курей. Для цього є різні причини. У випадку зі свинями – це АЧС, де можна говорити про втрати в сотні тисяч голів. Друга причина в тому, що вирощувати велику рогату худобу в Україні стає невигідно. Багато селян зараз раз в кілька років експериментують з вирощуванням свиней, індиків або корів. При низькому купівельному попиті складно закрити збут, та ще й при великих витратах на вирощування худоби. Тим більше, тепер фермери, які мають велику рогату худобу, змушені конкурувати з промисловим виробництвом, де більш ефективно побудована система вирощування худоби», – коментує ситуацію експерт.

За словами О. Дорошенко, промислове виробництво, яке займається вирощуванням худоби в Україні, поки що не може забезпечити себе достатньою мірою.

«Промислове виробництво великої рогатої худоби в Україні, в свою чергу, теж поки не може забезпечити себе достатньою мірою. Адже майже все обладнання закуповується за кордоном, що прив’язує до закупників валюті. Через валютні коливання, все це виглядає дуже ризиковано», – зазначає експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 1 серпня поголів’я ВРХ в Україні скоротилося за рік на 4,3%, свиней-на 4,9%, а птиці, навпаки, зросло на 4,5%. При цьому виробництво молока впало на 2% порівняно з аналогічним періодом 2017 року – до 6 млн тонн.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-staye-nevyhidno-trymaty-koriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати