Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні створені прекрасні умови для вирощування спаржі

В Україні створені прекрасні умови для вирощування спаржі

Українці забезпечують себе спаржею не більше ніж на 25%. Про це повідомляє Секретаріат з підтримки експорту української продовольчої та аграрної продукції (UAFES). Про сьогодення експорті вітчизняної спаржі поки не йдеться – не вистачає площ під цю культуру, а тому і обсягів. Українські спаржеві плантації повинні досягти піку врожайності, хоча б на 1000 гектарів. При цьому, навіть якщо ціна впаде до 80 гривень, це все одно буде рентабельно.

Зараз є пропозиція за фіолетовою спаржі: європейці готові купувати її по 7-8 євро, а вирощується вона не складніше зеленої. Щодо останньої – оптова ціна на спаржу була в районі 120-150 гривень. Ціна поки не залежить від сезону, і все ж, у кого буде сверхранняя продукція, то зможе частково конкурувати за ціною з теплими країнами, такими як Чилі, Перу і Мексика. Ці країни є монополістами в зимовий час, адже експортують спаржу на місяць раніше.

В Україні більш ніж достатньо теплиць для вирощування спаржі. До того ж, культуру можна вирощувати без використання хімічних засобів захисту рослин, практично органічної, що робить її рентабельною і перспективною. Також в збільшенні рентабельності стане переробка. Це може бути спаржевый порошок, консервація, морожена спаржа, сушка. В умовах оптимізації технології це буде вигідно.

Українські ґрунти родючі, не такі як в Нідерландах, Данії, Німеччини, адже у нас більше сонячних днів, тому період використання спаржевих плантацій буде не 8-10 років як в Європі, а може досягти 15-20 років, пише UBR

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-stvoreni-prekrasni-umovy-dlya-vyroshchuvannya-sparzhi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати