Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні створено асоціацію для допомоги у реформуванні ОТГ

В Україні створено асоціацію для допомоги у реформуванні ОТГ

Члени Всеукраїнської Аграрної Ради, що очолюють ряд об’єднаних територіальних громад в Україні, ініціювали створення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Інститут кооперації і місцевого самоврядування» (ІКОМІС), яка допомагатиме ОТГ у проведенні реформ.

Про це повідомив очільник новоствореної асоціації – кандидат політичних наук, старший науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України Ігор Миклащук.

«Зараз в Україні створено більше 700 ОТГ. У багатьох із них виникає чимало запитань на тему того, як покращити якість освітніх та медичних послуг у громадах, як сприяти самозайнятості домогосподарств, під які інфраструктурні проекти залучати кошти технічної міжнародної допомоги тощо. Даючи відповіді на ці питання, було вирішено створити організацію, яка буде допомагати громадам вирішувати ці завдання», – зазначив він.

Засновниками асоціації ІКОМІС виступили сільські ради Паланської (Черкаська обл.), Соколівської (Черкаська обл.) та Хрестівської (Херсонська обл.) об’єднаних територіальних громад.

При цьому Миклащук підкреслив, що асоціація є відкритою організацією, яка буде здійснювати свою діяльність на всій території Україні.

«Наші двері відкриті, ми будемо працювати в межах всієї України і запрошуємо інші ОТГ долучатись у наші лави», – зазначив він.

За словами голови асоціації, в рамках ІКОМІС буде проводитись навчання для представників громад. Асоціація також планує запрошувати іноземних експертів, зокрема, з Естонії, які ділитимуться власним досвідом децентралізації.

«Сьогодні ми тісно співпрацюємо з Паланською сільською ОТГ (Черкаська обл.). Допомагаємо їм готувати план соціально-економічного розвитку та подавати заявки на отримання грантів USAID. В кінці травня для членів виконкому Паланської ОТГ запланована поїздка в Естонію», – повідомив Миклащук.

Станом на сьогодні ОТГ займають близько третини території країни, на якій проживає більше 6 млн українців.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-stvoreno-asociaciyu-dlya-dopomohy-u-reformuvanni-oth
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати