Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні створять єдиний реєстр бджолярів

В Україні створять єдиний реєстр бджолярів

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Як зазначили учасники, створення єдиного реєстру пасічників дасть змогу активніше залучати інвестиції для розбудови бджільництва, сприятиме створенню кооперативів із переробки продукції бджільництва та допоможе пасічникам виробляти безпечну та якісну продукцію як для внутрішнього, так і зовнішнього ринків. Також даний реєстр дозволить координувати співпрацю бджолярів та сільгоспвиробників, зокрема, щодо уникнення загибелі бджіл під час обробки полів та садів пестицидами.

Передбачається, що кожній пасіці та вулику буде присвоєно номер задля забезпечення прослідкованості сировини та товару.

Володимир Лапа наголосив, що розвиток вітчизняного бджільництва є надзвичайно важливим. Свідченням того є активне відкриття нових ринків збуту цієї продукції: наразі право експорту меду мають 67 українських суб’єктів господарювання.

Учасники обговорили необхідність подальшого посилення підготовки ветеринарів – спеціалістів із хвороб бджіл. Також присутні розглянули досвід Чехії щодо визначення на регіональному рівні кураторів, які б були консультантами бджолярів та проходили щорічне навчання на загальнодержавному рівні.

Присутні проаналізували чинні тарифи на видачу паспортів на пасіки і механізми їх осучаснення. При цьому Володимир Лапа наголосив, що проект відповідних змін вже напрацьований Держпродспоживслужбою та оприлюднений її офіційному сайті. Також була приділена увага питанню оновлення інструкцій, що регулюють галузь бджільництва та їх наближення до стандартів ЄС.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-stvoryat-yedynyj-reyestr-bdzholyariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати