Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні створили портативну мікробіологічну лабораторію для корів

В Україні створили портативну мікробіологічну лабораторію для корів

Колектив «Лабораторії якості молока» Uman Labs розробив портативну мікробіологічну лабораторію зі штучним інтелектом – «М-LAB», для швидкого визначення збудників бактеріальних хвороб, віддаленого отримання результатів з метою диференціації лікування, повідомляє Асоціація виробників молока.

«M-LAB – це інноваційне, гнучке, портативне, оперативне діагностичне рішення. Його висока ефективність забезпечується завдяки використанню передових IT рішень, штучного інтелекту та найкращих технік в галузі бактеріальної діагностики», –  розповідає керівник лабораторії Uman Labs Андрій Білан.

Розробка надасть можливість проводити оперативну діагностику — протягом 12-24 годин, визначати вид збудника та його чутливість до антибіотику. Окрім того мобільна лабораторія здатна опрацьовувати дані в режимі реального часу по стаду чи по окремій корові та дозволяє проводити контроль ефективності проведеного лікування, санітарно-гігієнічних заходів та використовуваних миючих і дезінфікуючих засобів на МТФ, без присутності персоналу.

Крім економії часу, дана розробка дозволить підвищити ефективність роботи фірми або підприємства та управління, через надання постійного прямого доступу до результатів досліджень.  Окрім того, «M-LАВ» забезпечить ефективну координацію внутрішньо-господарської діяльності через систему передачі інформації.

Мобільний додаток “М-LАВ” можна встановити на будь-який смартфон, комп’ютер чи ноутбук. Всі дані та результати досліджень зберігаються в особистому кабінеті. Аби зареєструватися потрібно – ввести електронну пошту та пароль. На сьогодні «M-LАВ» проходить тестування з метою накопичення та розширення бази даних.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-stvoryly-portatyvnu-mikrobiolohichnu-laboratoriyu-dlya-koriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати