Tempo950x100

Tempo300x100

В Україні стимулюватимуть розвиток вітчизняного машинобудування для АПК

В Україні стимулюватимуть розвиток вітчизняного машинобудування для АПК

Зареєстрований в парламенті законопроект №4024а «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» дозволить модернізувати сільгосптехніку на машинобудівних заводах та зробити її дешевшою на 20-30%. Про це пише офіційний портал Верховної Ради України, повідомляє АgroРolit.com.

В пояснювальній записці до законопроекту ідеться, що основними цілями і завданнями його  прийняття є створення законодавчої та нормативно-правової бази для можливості комплексного проведення модернізації на вітчизняних заводах машинобудування для агропромислового комплексу застарілої техніки, залучивши кошти як на державному, так і регіональному рівнях.

“Необхідно покращити ситуацію, яка складається на сьогодні з забезпеченням господарств  мобільними енергетичними засобами, в першу чергу – тракторами, яких в господарювання агропромислового комплексу налічується більше 300 тис. одиниць. Це дозволить значно підвищити рівень технічного оснащення господарств і зменшити середнє  навантаження на 1 трактор, яке на сьогодні складає більше 105 га, в той час як у Канаді – 64 га, у США – менше 38, у Франції – менше 16, а у ФРН та Великобританії – менше 12 гектарів”, – вважають автори законопроекту.

Вони зазначають, що відновлена техніка буде на 20-30% дешевшою від аналогічної нової, не поступатиметься їй за технічними характеристиками та буде повністю конкурентоспроможною на ринку.

“В даний час, тракторобудівні підприємства вітчизняного машинобудування для АПК освоїли і поставили на серійне виробництво нові сучасні моделі техніки, які практично не поступаються іноземним аналогам і повністю пристосовані до наших погодно-кліматичних умов. Вони готові розпочати впровадження програм комплексної модернізації і відновлення застарілих машин на своїх підприємствах до рівня тих, що сьогодні серійно виготовляються”, – ідеться у пояснювальній записці.

Також повідомляється, що в АПК України працює більше 48 тис. господарств усіх форм власності і господарювання, з яких, за даними  Української Асоціації фермерів та приватних землевласників, близько 40 тис. – це фермерські та приватні господарства.

“За оперативними даними НААНУ та Мінагрополітики, від загальної кількості техніки, що ними експлуатується, 60-70% практично відпрацювала амортизаційні терміни, морально і фізично застаріла та потребує заміни”, – зазначають автори законопроекту.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-stymulyuvatymut-rozvytok-vitchyznyanoho-mashynobuduvannya-dlya-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати