В Україні стимулюватимуть розвиток вітчизняного машинобудування для АПК

В Україні стимулюватимуть розвиток вітчизняного машинобудування для АПК

Зареєстрований в парламенті законопроект №4024а «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» дозволить модернізувати сільгосптехніку на машинобудівних заводах та зробити її дешевшою на 20-30%. Про це пише офіційний портал Верховної Ради України, повідомляє АgroРolit.com.

В пояснювальній записці до законопроекту ідеться, що основними цілями і завданнями його  прийняття є створення законодавчої та нормативно-правової бази для можливості комплексного проведення модернізації на вітчизняних заводах машинобудування для агропромислового комплексу застарілої техніки, залучивши кошти як на державному, так і регіональному рівнях.

“Необхідно покращити ситуацію, яка складається на сьогодні з забезпеченням господарств  мобільними енергетичними засобами, в першу чергу – тракторами, яких в господарювання агропромислового комплексу налічується більше 300 тис. одиниць. Це дозволить значно підвищити рівень технічного оснащення господарств і зменшити середнє  навантаження на 1 трактор, яке на сьогодні складає більше 105 га, в той час як у Канаді – 64 га, у США – менше 38, у Франції – менше 16, а у ФРН та Великобританії – менше 12 гектарів”, – вважають автори законопроекту.

Вони зазначають, що відновлена техніка буде на 20-30% дешевшою від аналогічної нової, не поступатиметься їй за технічними характеристиками та буде повністю конкурентоспроможною на ринку.

“В даний час, тракторобудівні підприємства вітчизняного машинобудування для АПК освоїли і поставили на серійне виробництво нові сучасні моделі техніки, які практично не поступаються іноземним аналогам і повністю пристосовані до наших погодно-кліматичних умов. Вони готові розпочати впровадження програм комплексної модернізації і відновлення застарілих машин на своїх підприємствах до рівня тих, що сьогодні серійно виготовляються”, – ідеться у пояснювальній записці.

Також повідомляється, що в АПК України працює більше 48 тис. господарств усіх форм власності і господарювання, з яких, за даними  Української Асоціації фермерів та приватних землевласників, близько 40 тис. – це фермерські та приватні господарства.

“За оперативними даними НААНУ та Мінагрополітики, від загальної кількості техніки, що ними експлуатується, 60-70% практично відпрацювала амортизаційні терміни, морально і фізично застаріла та потребує заміни”, – зазначають автори законопроекту.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-stymulyuvatymut-rozvytok-vitchyznyanoho-mashynobuduvannya-dlya-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН