В Україні суттєво впали ціни на яблуко

В Україні суттєво впали ціни на яблуко

Про це повідомляє «Інфо-Шувар» із посиланням на дані власного щоденного моніторингу цін на гуртових ринках країни.

«В господарствах зараз триває збір врожаю осіннього яблука, яке потрібно одразу продавати, на зберігання фермери залишають більш пізні сорти. Тому, яблука на торгових майданчиках країни стає щодня більше і загальна пропозиція помітно більша, ніж рік тому. Крім того, зберігається конкуренція з боку інших фруктів, які теж дешевші, ніж рік тому. Все це тисне на ціни, сьогодні більшість сортів яблук продається в 2 рази дешевше, ніж рік тому», – розповідає Тетяна Гетьман, керівник аналітичного департаменту ОРСП «Шувар» – найбільшого гуртового ринку в західному регіоні України.

За даними «Інфо-Шувар» просідання ціни на яблуко за перший тиждень серпня склало 20-30%. Гала – лідер за темпами зниження ціни, від кінця серпня цей сорт подешевшав на 40%, сьогодні на гуртових ринках яблуко Гала можна купити по 3,0-5,5 грн/кг (0,09-0,17 EUR/кг). Найдорожчим лишається сорт Голден, але і він за останні кілька дні втратив в ціні мініму 35%, сьогодні його можна купити по 6-8 грн/кг (0,18-0,24 EUR/кг). Більшість літніх та осінніх сортів яблук сьогодні на гуртових ринках пропонується по 4,5-5,5 грн/кг (0,14-0,17 EUR/кг).

Для порівняння, середній діапазон відпускних цін на яблуко на початку осені 2017 року становив 10-13 грн/кг (0,4-0,5 EUR/кг).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/v-ukrayini-suttyevo-vpaly-ciny-na-yabluko
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати